Šī gada pasaules čempionāts hokejā risināsies no 13. līdz 29. maijam divās Somijas pilsētās – Tamperē (Nokia Arena) un Helsinkos (Helsinki Ice Hall).

Hokeja spēles pirmsākumi meklējami senā pagātnē. Tiek uzskatīts, ka hokeja spēle radās Kanādā 19. gadsimta vidū. Par vienām no pirmajām hokeja sacensībām tiek uzskatīta 1875. gadā Monreālā notikusī spēle, kurā Monreālas Makgila universitātes studenti centās sistematizēt hokeja spēles noteikumus. Pēc pāris gadiem noteikumi tika publicēti laikrakstā „Montreal Gazette“. Pastāv arī uzskats, ka pirms tam hokeja spēle bija fiksēta Anglijā, kur šīs spēles noteikumi parādījās presē vēl senāk. Lai arī kura versija būtu senāka, ir zināms, ka kanādiešu hokeja noteikumi ir radījuši šo sporta veidu un ļoti ietekmējuši tā attīstību.

Hokejs ir galvenais un nacionālais Latvijas sporta veids. Latvijā pirmās hokeja spēles notika ap 1930. gadu. Šis sporta veids ātri guva lielu atsaucību, latvieši izveidoja nacionālo komandu un, drīz pēc tam, 1936. gadā Latvijas izlase debitēja pasaules čempionātā un ziemas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, toreiz latvieši visas spēles zaudēja. Neraugoties uz to, Latvijā hokeja popularitāte pieauga, tas tika daudzviet un bieži spēlēts, tādēļ Latvijas iedzīvotāji var lepoties ar talantīgiem, aiz savas valsts robežām labi pazīstamiem spēlētājiem.

Kādēļ ir vērts iegādāties?

  • Izstrādāts sadarbībā ar Starptautisko hokeja federāciju (IIHF)
  • Par godu 2022. gada pasaules čempionātam hokejā
  • Izgatavots no tīra (999,9/1000) zelta
  • Augstākā kalšanas kvalitāte – proof
  • Tirāža - 499 gab. visā pasaulē
  • Pieejams tikai Latvijas Monētu namā!

Stieņa aversā – Starptautiskās Hokeja federācijas logotips, kurā attēlots hokeja spēlētājs ar šim sporta veidam raksturīgo inventāru – hokeja nūju un ripu. Uz logotipa izkalts Starptautiskās Hokeja federācijas akronīms: „IIHF“. Gar apakšējo malu izvietots uzraksts: „INTERNATIONAL ICE HOCKEY FEDERATION“, bet augšpusē izkalts šī gada pasaules čempionāta rīkotājvalsts nosaukums: „FINLAND“. 

Stieņa reversā attēlots Gibraltāra ģerbonis. To ieskauj uzraksts: „ELIZABETH II · D · G · REGINA ·  GIBRALTAR · 2022 · ONE POUND“. Zemāk norādīts stieņa svars un dārgmetāla tīrība: „1/100th oz FINE GOLD“.

, es pasūtu stieni “Simts gadu pasaules čempionātam hokejā par 99 € (papildus piegādes izdevumi 5,99 €).

Ja izstrādājums neatbildīs Jūsu vēlmēm – varēsiet to atgriezt 15 dienu laikā no sūtījuma saņemšanas datuma.

Jebkurā laikā ir iespējams atteikties no kolekcionēšanas, paziņojot par to Klientu apkalpošanas centram pa tālruni 67060578, e-pastu vai rakstveidā.

Sūtījums tiks piegādāts 2 līdz 3 nedēļu laikā.

Brīvprātīgi sniedzu savus personas datus SIA "Latvijas Monētu namam" un piekrītu, ka tie tiek izmantoti pasūtījuma izpildei un tiešā mārketinga nolūkos, saskaņā ar LR Personas datu aizsardzības likuma prasībām.

Specifikācijas
Izdošanas gads:
2022
Izdevējvalsts:
Gibraltārs
Nominālvērtība:
1 mārciņa
Metāls:
Zelts (999/1000)
Izmēri:
6 mm x 9,5 mm
Masa:
0,31 g
Kvalitāte:
Proof
Tirāža:
499 gab.